<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=220094881825886&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Good Solutions Blogg om datadriven produktion

Fristad Plast ökar utnyttjandegraden med 23% och klarar ökad orderingång utan nya maskininvesteringar

”Vi har kunnat få upp utnyttjandegraden till över 90% och vi har idag bättre översikt över vår beläggning. Vi har ökat vår omsättning, antalet order och vår tillgänglighet.”

Andreas Andersson
Projektledare inom formsprutning


Med hjälp av RS Production från Good Solutions har Fristad Plast ökat utnyttjandegraden i sin fabrik från 73% till över 90%. Det har resulterat i ökad produktion utan investeringar i nya maskiner samtidigt som stressnivån hos personalen sjunkit.

Problem

Fristad Plast behövde möta nya krav från marknaden och öka sin produktion. Det gick inte att fortsätta som förut. Pappersarbete tog för mycket tid och kunde leda till missförstånd. Utnyttjandegraden av fabriken var ca 70% och produktionen följdes upp i ett egenutvecklat system som inte skulle fungera ihop med det nya affärssystemet.

Nya lösningar krävdes när produktionsytan dubblades och nytt lager och verkstad byggdes.

Lösning

Fristad Plast såg möjligheter med Good Solutions lösning RS Production för produktionsuppföljning och OEE mätning. En lösning som också kunde integreras med det nya affärssystemet Monitor.

De integrerade systemen gör att all information finns lättillgänglig och är uppdaterad. Order, produktion, lagerinformation och efterkalkyler kan nu hanteras sömnlöst och enkelt. Att systemen fungerar bra ihop gör att Fristad Plast har tydlig kostnadskontroll med flexibilitet och kan vara mycket träffsäkra i kommunikationen med sina kunder.

Mätningarna på maskinnivå är så pass högupplösta att varje stopp enkelt loggas och kan kodas. Effektivitetsförluster kan till och med identifieras på artikelnivå.

Resultat

Fristad Plast har ökat omsättning, antalet order och tillgänglighet. Projektet med nytt affärssystem och digitalisering av produktionsuppföljning med hjälp av RS Production gör att ledningen nu har full kontroll över kostnader och lönsamheten på varje order.

Förbättringen i effektivitet motsvarar samma produktionsökning som en dyr investering i två nya maskiner skulle ge. Trots att produktionen ökat har Fristad Plast kunnat minska stressnivån hos personalen genom att digitalisera och bli mer effektiva.

Fristad Plast visar vägen för framtiden med datadriven produktion i världsklass.

Investera 25 minuter av din tid

Ge en av våra experter på datadriven produktion 25 minuter i ett online-möte. Baserat på dina strategiska utmaningar presenterar vi verifierade exempel från våra kunder där Good Solutions beslutsturbo har gett konkreta resultat. Vi lovar att det är väl värt din tid.

Boka webbmöte

Fristad Plast

Fristad Plast grundades år 1967 hjälper kunder med formsprutning, stansning och bearbetning av folier samt gjutning av cellpolyuretan. Genom att kunna hjälpa kunden från första idé till färdig produkt kan Fristad Plast leverera ett unikt kundvärde.

Besök fristadplast.se för mer information

Topics: Kundcase, Nyheter

Prenumerera på OEE-bloggen

userinterfaces.png

Efter ett webbmöte på 20 minuter garanterar vi att du vet om våra lösningar är något för er. 

Boka webbmöte

Tidigare inlägg i bloggen